Șipca metalică pentru garduri: Rezistență și estetică în delimitarea exterioară

Şipca metalică gard

Gardurile metalice reprezintă o opţiune excelentă pentru cei care vor să aibă intimitate mai bună, dar şi siguranţă mai mare, fără a renunţa la estetică şi la design. Şipca metalică gard oferă rezistenţă şi estetică în delimitarea exterioară, este foarte uşor de montat şi de găsit pe piaţă, are preţuri excelente şi vine într-o varietate de tipuri, forme, culori.

Cu şipcile metalice pentru garduri ai cel mai frumos şi mai rezistent gard într-un timp foarte scurt, rezistenţa  pe termen lung este foarte mare, calitatea materialelor folosite la realizarea şipcilor garantează aceasta durabilitate a gardurilor cu şipci metalice de cea mai bună calitate.

Spre deosebire de şipcile din lemn, cele metalice vor fi o alegere inspirată în orice scenariu, indiferent cât de mare sau de complex este gardul pe care îl vei avea de făcut.

Tipuri de şipci metalice populare şi caracteristicile lor

Şipcile metalice pentru garduri sunt foarte rezistente, se montează uşor şi se întreţin şi mai uşor. Din tablă zincată sau aluzinc, vopsite pe ambele părţi sau doar pe o parte, şipcile metalice au protecție anticoroziune, vopseaua arată foarte bine chiar şi după o perioadă lungă de timp, suprafeţele nu se deteriorează deloc.

Nu mai ai probleme cu gardul legate de crăpare sau de mucegăire dacă te-ai hotărât să foloseşti şipci metalice în construcţia sa, în caz de condiţii meteo nefavorabile rezistenţa este mai mare la gardurile cu şipcă metalică gard de calitate.

Deşi la prima vedere toate şipcile metalice pentru garduri sunt la fel, în realitate avem mai multe tipuri de şipci pe piaţă, fiecare cu o serie de caracteristici tehnice ce le individualizează în comparaţie cu alte variante. Putem avea şipci grupate în funcţie de finisaje, fălţuite sau nefălţuite, cu finisaje lucioase la cele fălţuite şi rezistenţă mare la deformare, la cele nefălţuite marginea este direct în tăietură, nu există îndoituri.

Discutăm şi despre şipci drepte, semirotunde, şipci metalice pentru garduri mai ieftine sau mai scumpe, cele ieftine sunt în varianta zincată, cele premium sunt vopsite pe ambele părţi, cu grosimi şi de 0.5 mm sau mai mari. Şipcile metalice orizontale şi verticale, cele mai populare sunt cele verticale, şipcile pentru gard metalic tip jaluzea, cu şipci metalice orizontale sunt şi ele la mare căutare.

Înălţimile şipcilor metalice variază între 1 metru şi 2 metri, cea de 1 metru este pentru garduri ce au fundaţie de beton înaltă, cea de 2 metri este pentru garduri cu fundaţii joase – există şi înălţimi între aceste limite, de 150 cm şi 170 cm.

Alte caracteristici ale şipcilor metalice importante când te-ai decis să le cumperi pentru gardul metalic

Cromatica şipcilor metalice pentru garduri este foarte importantă, cele mai populare culori rămân negrul, grâul, albul, maroul, verdele. Gardurile cu şipci metalice imitaţie lemn sunt la mare căutare astăzi, imitaţia texturii şi culorii lemnului este perfectă de fiecare dată, gardul seamănă cu unul din lemn, dar ai siguranţă şi protecţie sporită cu şipcile metalice de cea mai bună calitate.

Montajul este rapid, este suficient să păstrezi o distanţă de 1 cm între şipci şi să prinzi ulucii de gard metalic în şuruburi autoforante, nu este nevoie de sudură sau de apelarea la specialişti cu experienţă ca să ai gardul metalic dorit. Nu contează că ai teren în pantă sau zone plate, nu contează ce anotimp este afară, şipca metalică gard se montează imediat şi în cele mai bune condiţii.

Raportul calitate-preţ este foarte bun la şipcile metalice pentru garduri, durata de viaţă este foarte mare, de peste 25 de ani, deci amortizarea costurilor iniţiale cu şipcile este foarte rapidă. În funcţie de nevoie şipcile se debitează raportat la înălţimea dorită, aspectul estetic este neschimbat mai ales dacă alegem şi şipcile metalice vopsite pe ambele feţe. Culorile şipcilor metalice rezistă foarte bine în timp, se aplică şi tratamente pentru sporirea rezistenţei suprafeţelor şipcilor metalice.

Întreţinerea şipcilor metalice din gardurile metalice este extrem de uşoară. Se pot spăla, se pot demonta şi remonta, înlocui dacă nu s-a folosit sudură. Se vor şterge şi curăța periodic cu o simplă cârpă sau cu apă şi detergenţi speciali, urmând uscarea imediată.

Şipcile metalice moderne nu au nevoie de protecţie împotriva umidităţii, razelor solare, sunt confecţionate din oţel zincat, tablă neagră vopsită şi tablă LBR. La nevoie apelezi şi la variantele de şipci metalice dublu – vopsite sau la şipci vopsite pe o singură parte, finisajele şi culorile diverse îţi vor simplifica alegerea oricum.

În alegerea şipcilor metalice ţii cont mereu de grosime, de înălţimea falţului şi de lungimea de producţie, de lăţimea totală.

Aplicaţiile în care poate fi folosită şipca metalică gard sunt numeroase, este potrivită unor stiluri arhitecturale diferite, designul şi finisajele se pot personaliza pentru că zona împrejmuită de gard sau proprietatea să arate mai ceva ca în reviste. Intimitatea asigurată este una mai bună, vizibilitatea în jurul proprietăţii este excelentă, şipcile metalice pentru garduri vă protejează şi de hoţi şi de intrările prin efracţie, gardurile metalice nu sunt atât de uşor de distrus.

Recommended For You

About the Author: alecs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *